Om oss

Barnas Dag i Porsgrunn arrangeres først og fremst for å støtte hjelpearbeidet for barn og ungdom i våre nærområder.

En festdag for barn og unge

Barnas Dag i Porsgrunn er en festdag for barn og unge. Her arrangeres et stort kostymetog, hvor byens barnehager og andre hvert år stiller i de fineste kostymer. Man kan oppleve tivoli og lotterier, tøffetog og underholdning, ponniridning og fiskedam samt mye mye mer. 

Oppstart i 1946

Helt siden 1946 har Barnas Dag vært et begrep i Porsgrunn. Det startet med en idé av Wilhelm Karlsen om å arrangere et lotteri i Porsgrunn til inntekt for Munk og Klems barnehjem. Arrangementet ble en suksess, og har siden vært arrangert hvert år i Porsgrunn sentrum.

Frivillig innsats og næringsliv

I løpet av Barnas Dags historie har man gjennom frivillig innsats og hjelp av et velvillig næringsliv, delt ut over 12 millioner til hjelpetiltak for barn og ungdom i vårt nærområde. De to største enkeltprosjektene er støtten til Munk & Klems barnehjem på over 1 million kroner, og Klokkerholmen leirskole hvor Barnas Dag har investert over 2 millioner kroner til glede for mange barn og ungdom i Porsgrunn. I løpet av de siste 3 åra har vi klart å dele ut over 1 million kroner til lag og foreninger.

Barnas Dag har helt siden starten i 1946 vært drevet av frivillige og i dag trenger vi over 300 frivillige hvert år for å kunne gjennomføre arrangementet. Uten denne formidable jobben av de frivillige, hadde ikke Barnas Dag i Porsgrunn vært et av landets største og lengstlevende arrangement!

Samme tid - hvert år

Barnas Dag i Porsgrunn arrangeres siste lørdag i mai hvert år, med unntak av når denne datoen sammenfaller med Pinse, da blir arrangementet flyttet til første lørdag i juni. Mellom 40 - 50 000 mennesker har vært innom arrangementet de siste årene og vi ønsker alle hjertelig velkommen til neste arrangement!

Sitter du på en gullgruve  av gamle bilder fra Barnas dag? Da vil vi gjerne høre fra deg! 

Developed by Aplia - Powered by eZ PublishCookies